Τριτη, 06 Οκτωβριου 2009 19:16    E-mail
Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Μάρκος Μπόλαρης
-
Επιτέλους. Μετά από 13 χρόνια, ο νομός Σερρών εκπροσωπείται σε κυβερνητικό σχήμα. Ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης, αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/10) από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το νέο υπερ-υπουργείο, προέκυψε με τη συγχώνευση των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, με υπουργό τη Λούκα Κατσέλη και δεύτερο υφυπουργό τον Σταύρο Αρναουτάκη.
Αυτό που αγνόησε επιδεικτικά τα προηγούμενα έξι χρόνια ο Κώστας Καραμανλής, να αναθέσει χαρτοφυλάκιο σε Σερραίο βουλευτή της Ν.Δ, το έπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδεικνύοντας έμπρακτα, πως για τον ίδιο δεν λειτούργησε ανασταλτικά, το γεγονός πως ο νομός Σερρών χαρακτηρίζεται «γαλάζιο» κάστρο.
Τελευταία φορά που συμμετείχε Σερραίος βουλευτής σε κυβερνητικό σχήμα, ήταν την τετραετία 1996 – 2000 με τον Γιάννη Ανθόπουλο, ως υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.
-
ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Ευχαριστώ τις Σερραίες και τους Σερραίους, που με την εντολή τους είμαι σήμερα βουλευτής και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στο Γιώργο Παπανδρέου, να μου αναθέσει αυτό το υφυπουργείο.
Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη, να μετέχω σε αυτή την αλλαγή του κυβερνητικού μοντέλου. Η θεσσαλονίκη καταστείτε έδρα δύο κεντρικών Υφυπουργείων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Για μένα είναι μία πρόκληση. Όπως πάντα τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο και Δευτέρα θα είμαι Σέρρες».
-
-
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
Το όνομα του Σερραίου βουλευτή «κλείδωσε» μετά τις 18:30 το απόγευμα, οπότε και διέρρευσε στους πολιτικούς συντάκτες της Αθήνας, που νωρίτερα και με βάση πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, απέκλειαν συμμετοχή Σερραίου βουλευτή στη νέα κυβέρνηση.
Ωστόσο η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και στην εγκατάσταση δύο υφυπουργών των καίριων υπουργείων Εσωτερικών καθώς Οικονομίας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, οδήγησε τον Γιώργο Παπανδρέου να αναθέσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στον Σερραίο βουλευτή, όπου και ενημερώθηκε μετά το μεσημέρι. «Ο πρωθυπουργός εκτίμησε το συνολικό έργο και τη δράση του κ.Μπόλαρη και του εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση» δήλωσε στο infoserres.gr στέλεχος της Ιπποκράτους.

ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ  

Ο νομάρχης Σερρών : «Είναι τιμή και χαρά για όλους μας η συμμετοχή του Μάρκου του Μπόλαρη, στο κυβερνητικό σχήμα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και δηλώνω, ότι προσβλέπουμε πολλά απ’ αυτόν. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Στάθης Κουτμερίδης : «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Μάρκο το Μπόλαρη, για την υφυπουργοποίησή του και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Από τη δική μου πλευρά, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τον στηρίξω και να φανούμε έτσι χρήσιμοι στη χώρα μας και το νομό».

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά : «Συγχαίρω το Μάρκο Μπόλαρη, για τη θέση ευθύνης που ανέλαβε. Θεωρώ, ότι είναι τιμή για το νομό να υπάρχει Σερραίος υφυπουργός στην κυβέρνηση, κάτι δυστυχώς, το οποίο δε συνέβη στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Του εύχομαι καλό έργο, προς όφελος όλων των Ελλήνων και δη των Σερραίων».