|
||
| Υποψήφια στον δήμο Σερρών η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ; |
![]() Σενάρια επιστροφής του κ.Αχιλλέα Καραμανλή στη βουλή, μέσω υποψηφιότητας της βουλευτή κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στον δήμο Σερρών, διαρρέουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην βουλευτή και υπουργό, θυμίζοντας έντονα το κλίμα που είχε προηγηθεί στις Σέρρες, της απόφαση του Ανώτατου Εκλογοδικείου το 2005, με την οποία είχε επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε αποτύχει να εκλεγεί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΣΕΡΡΑΙΑ" (21/5) το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι φωνές, που θέλουν τη βουλευτή κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, να εγκαταλείπει τα έδρανα του κοινοβουλίου, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει η Ν.Δ στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Βασικό επιχείρημα όσων υποστηρίζουν μια τέτοια εξέλιξη, είναι το σοβαρό ενδεχόμενο να χαθεί για τη Ν.Δ ο διευρυμένος δήμος Σερρών, εξαιτίας της πληθώρας υποψηφίων δημάρχων απο το «γαλάζιο» στρατόπεδο, αλλά και της μικρής διαφοράς ψήφων μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου με το ΛΑΟΣ και τα κόμματα της αριστεράς να αναδυκνειονται σε ρυθμιστικό παράγοντα.
Ήδη την υποψηφιότητά τους ανακοίνωσαν ο καρδιολόγος κ.Κώστας Σίμογλου, που είχε το χρίσμα της Ν.Δ στις δημοτικές του 2002, ο πρώην πολιτευτής κ.Στάθης Πανταζής, που άνοιξε και πολιτικό γραφείο, ενώ μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του δημάρχου Κ.Γιάννη Βλάχου.
Οι ίδιοι κύκλοι, υποστηρίζουν πως μόνο μια υποψηφιότητα του πολιτικού βάρους της κυρίας Κόλλια Τσαρουχά, θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη και να αναγκάσει αποτρέψει επίδοξους “αντάρτες” να θέσουν υποψηφιότητα, που
«Σε μια εποχή που η παράταξη προσπαθεί να συνέλθει από τη συντριπτική ήττα των εκλογών του 2009, δεν υπάρχει πολυτέλεια να «πρασινίσει» η πρωτεύουσα του νομού, καθαρά για συμβολικούς λόγους, αφού οι Σέρρες εξακολουθούν να είναι προπύργιο της Ν.Δ. Μόνο μια υποψηφιότητα με ειδικό πολιτικό βάρος, όπως της κυρίας Κόλλια Τσαρουχά, θα μπορούσε να ενώσει το χώρο και να αποτρέψει φιλόδοξους «αντάρτες» να θέσουν υποψηφιότητα» δήλωσε στη «ΣΕΡΡΑΙΑ» μέλος της ΝΟ.Δ.Ε, συμπληρώνοντας πως θα πρόκειται για μία “ενωτική” εξέλιξη για την τοπική Ν.Δ, που προϋποθέτει όμως να την αποδεχτεί η κυρία Κόλλια.
Μιλώντας στη “Σ” η βουλευτής της Ν.Δ, επανέλαβε πως δεν την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά εφόσον της ζητηθεί απο τον πρόεδρο του κόμματος κ.Αντώνη Σαμαρά θα το σκεφτόταν σοβαρά. Η ίδια ωστόσο απέρριψε κατηγορηματικά πως υπάρχει συμφωνία με τον κ.Αχιλλέα Καραμανλή, να εγκαταλείψει η ίδια τα βουλευτικά έδρανα, για να την διαδεχτεί ο πρώην υπουργός ως πρώην επιλλαχών.
“Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον μόνο μου ζητηθεί από τον πρόεδρο του κόμματος κ.Σαμαρά, όπως θα έπραττε φαντάζομαι κάθε συνάδελφος που θα του το ζητούσε. Είναι τόσες οι υποχρεώσεις μου στο κοινοβούλιο, αλλά και στη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Ν.Δ που είμαι επικεφαλής, θέση που μου εμπιστεύτηκε ο κ.Σαμαράς, που τα σενάρια που ακούγονται περί υποψηφιότητάς μου στον δήμο Σερρών, απέχουν μακράν από τις επιδιώξεις μου” δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Κόλλια.
Στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, δήλωσε με νόημα στην «ΣΕΡΡΑΙΑ» πως : «Εφόσον ο πρόεδρος του κόμματος ζητήσει από την κυρία Κόλλια Τσαρουχά να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου τότε η ίδια δεν πρόκειται να αρνηθεί |