Τεταρτη, 14 Ιουλιου 2010 01:05    E-mail
To 24serres και η μιζέρια των Blogs

Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική διαδικτυακή τηλεόραση στις Σέρρες. Ο χρόνος θα δείξει αν κάναμε καλά. Το 24SERRES το φτιάξαμε με πολύ μεράκι μαζί με τον αδερφό μου, αλλά και με μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα που μας εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Μέσα από αυτό το βήμα, θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους μας είπαν την γνώμη τους και όλους όσους μας τόνισαν ότι θα μας στηρίξουν στη νέα προσπάθεια. Υπήρχαν και άλλοι βεβαίως που μας είπαν τι να προσέξουμε και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Θέλω να πω σε όλους όσους βιάζονται πως ακόμα είμαστε σε πειραματικό στάδιο και ότι ακόμα δεν ξεκινήσαμε όπως πραγματικά θα θέλαμε. Υπονονή όμως και όλα θα γίνουν σύντομα. Δημιουργήθηκαν είναι αλήθεια μεγάλες προσδοκίες και αυτό πολλές φορές είναι καλό και δημιουργικό, αλλά παράλληλα και κακό. Όπως ξέρετε όλοι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το SerresTV, ξεκίνησε πρώτο την διαδικτυακή τηλεόραση στις Σέρρες. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και άλλοι. Τους εύχομαι να πάνε πολύ καλά και να δημιουργήσουν νέες προτάσεις στον χώρο των media.

Όταν γίνεται κάτι νέο στις Σέρρες σχεδόν όλοι το βλέπουν με καχυποψία. Παντού θα μου πείτε γίνεται αυτό και δυστυχώς σε όλους τους χώρους, αλλά εδώ ακόμα περισσότερο. Αυτός για εμένα είναι και ο σημαντικότερος λόγος που δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Γιατί απλά κοιτάμε πίσω... Αρκεί μόνο να διαβάσετε τα Σερραϊκά blogs και θα δείτε πως η μιζέρια κυριαρχεί στα περισσότερα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά. Γιατί τα blogs δεν ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνίας μας; Αντί να αποκαλύπτουν και να φέρνουν καθημερινά στην επιφάνεια σημαντικά θέματα -όπως κάνουν άλλα blogs σε όλη την Ελλάδα- αυτα ασχολούνται με τους ανθρώπους των media. Γιατί άραγε; Το σκεφτήκατε ποτέ;

Οι Σερραίοι δημοσιογράφοι πάντως γελάνε καθημερινά με όλα αυτά που γράφουν κατά καιρούς γιατί απλώς είναι διασκεδαστικά και πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αν για παράδειγμα ένας δημοσιογράφος πάρει άδεια από ένα μέσο ενημέρωσης αυτοί θα γράψουν την επόμενη μέρα πως απολύθηκε ή πως τον περιόρισαν... Ποιος ο λόγος να ενημερώνει και να συντηρεί ένας ανώνυμος ένα blog που στην ουσία δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει χρήματα και που τελικά το διαβάζουν όχι περισσότεροι από 15 στις Σέρρες;

Για το 24SERRES έγραψαν διάφορες κακίες και πέταξαν για άλλη μια φορά λάσπη. Το serraia, το serresites, το ap-ta-serras και τόσα άλλα πολύ απλά σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Και παλαιότερα πολλά ήταν αυτά που ξεκίνησαν για να ξεκινήσουν και σήμερα δεν υπάρχουν. Έχω στα χέρια μου λοιπόν όλα όσα έγραψαν για εμάς αυτό το χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο είναι πως κινήθηκα ήδη νομικά χωρίς να χάσω χρόνο. Κάποιοι θα τα κατεβάσουν πανικόβλητοι μετά από όλα αυτά, αλλά και αυτοί που θα τα συνεχίσουν απλά τους λέω ότι τους ξέρουμε και λίγο πολύ τους ξέρει και ο κόσμος. Η κοινωνία αργά ή γρήγορα θα τους απομονώσει -αν δεν το έχει κάνει ήδη- γιατί αυτοί οι ανώνυμοι δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Εμάς ο κόσμος μας ξέρει γιατί βγαίνουμε μπροστά και βάζουμε σε κάθε κείμενο την υπογραφή μας, εσείς ποιοι είστε και μιλάτε ανώνυμοι bloggers;