|
||
| Πολιτικές μεταρρυθμίσεις και οι προοπτικές τους |
![]() Διανύουμε τον αιώνα της παγκοσμιοποίησης, έναν αιώνα έντονων μεταρρυθμίσεων και αλλεπάλληλων αλλαγών σε έναν κόσμο, που δεν γνώριζε το τι θα γίνει και μη γνωρίζοντας την προοπτική του για το αύριο.
Σύγχρονες πολιτικές δομές, σε ένα απαρχαιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης, σχεδόν σε όλες τις χώρες, η κοινωνία να νοσεί και η οικονομία να αιμορραγεί, κάτω από τις ορέξεις των μεγάλων λόμπι και των πολυεθνικών.
Μια κρίση κατασκευασμένη, για τον αφανισμό κρατών και οικονομιών, δημιούργημα μιας λανθασμένης πολιτικής των ολίγων, για να έρθουν στο προσκήνιο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η κοινωνία ποτέ δεν θα ήταν έτοιμη να δεχτεί, χωρίς να περάσει από έναν προκαταρτικό μεταβατικό στάδιο..
Κάνοντας μια ανασκόπηση την τελευταία δεκαετία στη χώρας μας και το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, βλέπουμε δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα ζωής.
Από την μία ήμασταν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» να έρθετε να διαλύσετε ότι δεν προλάβαμε να διαλύσουμε εμείς και από την άλλη αν και είναι νωρίς για εκτιμήσεις η τωρινή κατάσταση δείχνει μια πιο ώριμη πολιτική δομή με στόχο την έξοδο από την κρίση που δυστυχώς μόνοι μας την κάναμε να φαίνεται τραγική..
Έγιναν τραγικά λάθη και λανθασμένες πολιτικές, στήθηκε μια συμμορία από ανθρώπους που έκαναν την πολιτική επάγγελμα, αδιαφορώντας για τον Έλληνα και την χώρα, έγιναν σπίτια και βίλες στην πλάτη του Έλληνα, αγοράστηκαν αγροτεμάχια και πολλά άλλα κάτω από την μύτη των υπουργών, κανένας δεν πήρε χαμπάρι, μόνο που τους πήρε χαμπάρι όλη η κοινωνία.
Εξοπλιστικά προγράμματα και επί ΠΑΣΟΚ SIEMENS, ολυμπιάδα, ανεργία, ελλείμματα και άλλα πολλά.
Η αλλαγή πολιτικής το 2004 από την Νέα Δημοκρατία, έφερε τα πάνω κάτω, ενώ ελπίζαμε σε κάτι διαφορετικό, τελικά αυτοί δεν είχαν τον ΘΕΟ τους.
Άφαντος πρωθυπουργός, «τσακάλια» υπουργοί, δεξί χέρι η συμμορία και η Μονή Βατοπεδίου να ευλογεί τις πολιτικές.
Ώρες ώρες είναι να απορείς καλά μωρέ φάγατε, φάγατε δεν σκάσατε;
Το άτιμο το χρήμα και ο έρωτας δεν κρύβονται λέει ο λαός, βλέπε Άκη πάνω στο άλογο, έρεε παιδία κάντε ότι κάνετε αλλά κρυφά..
Γιάννο, έχεις να πεις τίποτα για τα εξοπλιστικά η μπα;
Ντόρα εσύ;
Η σύγχρονη Ελλάδα πάσχει από ήρωες και γέμισε εκατοντάδες εφιάλτες και βρωμερά τρωκτικά που μας τρώνε σιγά σιγά τις σάρκες μας.
Μίζες από δω μίζες από εκεί και ένας Γιώργος να έχει πάρει σβάρνα όλο τον κόσμο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, μια νέα στοχαστική και φιλοσοφική προσωπικότητα με ρεαλιστικές δόσεις ενός σύγχρονου σοσιαλισμού διαφορετικής οικονομικής πολιτικής «πράσινη οικονομία», τουλάχιστον αυτός τρέχει δεν κάθεται στο Μαξίμου να περιμένει την κρίση να του χτυπήσει την πόρτα.
Συναίνεση από τη Νέα Δημοκρατία και τους Βουλευτές της ζήτησε ο Σαμαράς, μην τον υποτιμάτε, έχει πολύ μυαλό και κάνει για αρχηγός, κάνε αγιασμό και πέτα νεράκι μπόλικο σε Ντόρα και Κυριάκο, όχι στον άλλον, εκείνον δεν τον πιάνει τίποτα.
Κρατήστε γενικά την μπάλα κάτω και ο λαός και η κοινωνία θα καταλάβει και θα στηρίξει, αλλά Γιώργο διώξε μερικά άτομα, ζουν σε άλλο πλανήτη..
Η κοινωνία έκανε υπομονή και επί Ανδρέα, έτσι θα κάνει και σε σένα, οι Παπανδρέου, έδειξαν τόσα χρόνια πως είναι ασυμβίβαστοι με κάποιες πολιτικές, μην προδώσεις την ιστορία σας, αν και δεν το νομίζω..
Τον τελευταίο καιρό περνώντας λίγο τοπικά μόνο να γελά κανείς πρέπει, γιατί μωρέ τόσο χαζομάρα ρε δήμαρχε Σερρών, τώρα θυμήθηκες να κάνεις δρόμους και έργα;
Πλησιάζουν εκλογές βλέπεις..
Δήμαρχε την αλλαγή της τροποποίησης του Πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως μας, εκεί δεν λέμε και δεν κάνουμε τίποτα;
Όμηροι δεκάδες οικογένειες άνευ λόγου και αιτίας γιατί;
Η πολεοδομία τι κάνει; Πήρε χαμπάρι η πήρε τίποτα άλλο. ξέρετε η κοινωνία τελικά δεν πεταλώνει τζιτζίκια έχει ξυπνήσει.
Κύριε Φωτιάδη ακούω πολλά και λίγα βλέπω, κάπου εκεί στην νομαρχία ψάχνουν πολιτικές θέσεις κάποιοι και κουμπαριές, ξέρετε βγήκε το ΠΑΣΟΚ, άντε όλοι να γίνουμε τοπικοί κυβερνήτες. άντε να αφήσουμε τα χαζά και να κάνουμε καμιά δουλειά μήπως λέω εγώ..
Ξέρω εκτίθεμαι με όσα λέω και γράφω μα δεν είμαι πολιτικός άντρας και δεν έχω εξουσία στα χέρια μου, εξουσία μου είναι η δύναμη της αλήθειας των όσων γράφω, βλέπετε δουλειά ενός δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει και όχι να υποκρύπτει.
Θα κλείσω με έναν στοίχο από τους Κατσιμιχαίους. «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνεται όπως, θέλετε, αφού η κοινωνία σας ανήκει σαρώστε την λοιπόν τι περιμένετε..»
-----
* Ο Αλέξανδρος Τζερίδης είναι δημοσιογράφος
|