Παρασκευη, 30 Ιουλιου 2010 13:21    E-mail
Τα ... "ζύγισε" και ανακοίνωσε πως πάει για δήμαρχος Σερρών ο Φωτιάδης

«Είμαι άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν θα μπορούσα να απουσιάσω από τις προκλήσεις της νέας εποχής» δήλωσε ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, ανακοινώνοντας την απόφασή του να διεκδικήσει τον δήμο Σερρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος του νέου διευρυμένου δήμου Σερρών. Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου σε ένα δυναμικό δήμο, έναν δήμο πρωταγωνιστή για τον νομό Σερρών, σε μία περίοδο με πολλές δυνατότητες.Το  νομικό πλαίσιο, από μόνο του, δίνει το δικό του ερέθισμα. Δηλώνω παρών για τον τόπο μου. Παρών, στην πρόκληση για έναν Δήμο που θα διεκδικήσει και θα εξασφαλίσει πόρους, με γνώση, σχεδιασμό και συλλογικότητα» επεσήμανε ο νομάτχης Σερρών.
Μιλώντας την Παρασκευή (30/7) στα τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν και αρχική του σκέψη ήταν να ασχοληθεί με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, καταθέτοντας και πρόταση στα όργανα του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στηνΚεντρική Μακεδονία, εν τούτοις μετά από ωριμότερη σκέψη κατέληξε στην απόφαση να διεκδικήσει τον δήμο Σερρών. «Ζύγισα  αυτό που μου ταίριαζε καλύτερα» δήλωσε  με νόημα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν το «πράσινο» χρίσμα να το λαμβάνει ο Πέτρος Αγγελίδης. «Δεν έχω στόχο να μπω σε έναν κύκλο αντιπαράθεσης και έντασης» δήλωσε, συμπληρώνοντας : «Χαιρετίζω  τους συνυποψηφίους μου. Δεν τους θεωρώ αντιπάλους, αλλά συνεργούς  στην προσφορά. Θα έχουμε τη δυνατότητα για γόνιμο και παραγωγικό διάλογο, ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία, με προτάσεις, πάνω στις οποίες θα συνθέσουμε».
Αναφερόμενος  στις προγραμματικές θέσεις που θα ακολουθήσουν επισήμανε ότι «δεν θα υποσχεθούμε πράγματα στη σφαίρα του μαξιμαλισμού. Οι προτάσεις μας θα είναι συγκεκριμένες και κοστολογημένες. Πάντα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε περιοχή. Με διαβούλευση, συμμετοχή των πολιτών και ανατρεπτικότητα, καλούμαστε να ενώσουμε κοινωνίες με διαφορετικές ταχύτητες, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από διάφορους χώρους».