Δευτερα, 08 Φεβρουαριου 2010 01:39    E-mail
Ο Σερραίος τραγουδιστης Σάκης Κούκος, οι αγρότες και ο ... Μπορίσοφ
Ο Σερραίος τραγουδιστής Σάκης Κούκος, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί πετυχημένη καριέρα στη γειτονική Βουλγαρία, είναι ο ανθρωπος που μεσολάβησε για να "κανονιστεί" το ραντεβού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόϊκο Μπορίσοφ, πριν απο τρεις εβδομάδες.
Ο καλλιτέχνης, μίλησε στην εφημερίδα "ΘΕΜΑ" τόσο για το παρασκήνιο της συνάντησης Μπορίσοφ - Σερραίων αγροτών, για τη γνωριμία του και τη φιλία του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, αλλά και για την καριέρα του στη γειτονική χώρα.
Το ρεπορτάζ του Παναγιωτη Σαββ'ιδη στο "ΘΕΜΑ" έχει ως εξής :
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΤΟΝ λένε Σάκη και οι φιλίες του φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο της Σόφιας! Δεν παρουσιάζει κάποιο τηλεοπτικό σόου, δεν παίζει σε ταινίες, γιατί απλώς το επίθετό του δεν είναι Ρουβάς!
Ονομάζεται Σάκης Κούκος και είναι ο πρώτος Ελληνας τραγουδιστής-«πρόξενος» που προφύλαξε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μεσολαβώντας για το πολυσυζητημένο ραντεβού των Σερραίων αγροτών με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό κ. Μπόικο Μπορίσοφ στις 22 Ιανουαρίου στον μεθοριακό σταθμό της Κουλάτα. «Εβλεπα επί μέρες τους αγρότες να φωνάζουν ζητώντας τα δίκαιά τους στα σύνορα. Μαζί με αυτούς, ταλαιπωρούνταν οι οδηγοί φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων κάθε φορά που κατέβαινε η μπάρα. Συζητώντας με αγρότες του μπλόκου, οι οποίοι γνωρίζουν πως δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Βουλγαρία και γνωρίζω αρκετό κόσμο εκεί, μου ζητήθηκε να τους φέρω σε επαφή με τον κ. Μπορίσοφ για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο Ελλη-
νας τραγουδιστής, αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο της συνάντησης. «Στη συνέχεια, μίλησα με μια καλή φίλη Βουλγάρα δημοσιογράφο, που ήταν παρούσα στα σύνορα, και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ο οποίος δέχτηκε αμέσως να έρθει και είναι προς τιμήν του. Εγώ ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι, δεν είμαι πολιτικός. Ομως προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και ξέρω τα προβλήματα, οπότε δεν μπορούσα να αρνηθώ τη βοήθεια που μου ζήτησαν αγρότες από την περιοχή μου, αφού είμαι Σερραίος στην καταγωγή», δήλωσε.
Ο Σάκης Κούκος είναι ο πρώτος Ελληνας τραγουδιστής που όχι μόνο προχώρησε σε μουσικές συνεργασίες με Βούλγαρους καλλιτέχνες, αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει σπουδαία καριέρα στη γειτονική χώρα υποστηρίζοντας το ελαφρολαϊκό και το ποπ τραγούδι. Πώς κατάφερε όμως να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας της κυβέρνησης; Ο ίδιος λέει ότι πριν από 5 χρόνια γνώρισε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, όταν ο κ. Μπορίσοφ ήταν αρχηγός της βουλγαρικής αστυνομίας. «Τον γνώρισα σε έναν αγώνα παλαιμάχων της Εθνικής Βουλγαρίας, στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής διοργάνωσης που με κάλεσαν να τραγουδήσω. Τότε ήταν ακόμη αρχηγός της αστυνομιας. Μετά τον αγώνα γνωριστήκαμε και κουβεντιάσαμε για αρκετή ώρα. Από τότε αναπτύχθηκε μια καλή φιλία». Ξέρει καλά τον χαρακτήρα του Μπορίσοφ, που όπως φαίνεται θέλει να βάλει τη γειτονική χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. «Εχει έναν καταπληκτικό τρόπο επικοινωνίας με τον λαό. Την πολιτική του εξέλιξη την οφείλει αποκλειστικά στον εαυτό του και στις δυνατότητές του.
Παιδί μεταναστών ο Σάκης Κούκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου και σπούδασε μουσική. Στα 18 του ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, ενώ έως το 1993 ήταν παραγωγός ελληνικής μουσικής εκπομπής στο RTL, φιλοξενώντας ζωντανά στο studio γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες.
Το 2000, ένα ντουέτο με τη δημοφιλή Βουλγάρα τραγουδίστρια Καμέλια άνοιξε τον δρόμο για μια πετυχημένη καριέρα στη βαλκανική χώρα. «Το ντουέτο με την Καμέλια και το τραγούδι “Θέλω να γυρίσεις ξανά” είχε αφήσει εποχή. Με το τραγούδι αυτό με γνώρισαν οι Βούλγαροι και από τότε ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα μεγαλύτερα ονόματα της βουλγαρικής μουσικής σκηνής, κάνοντας ντουέτα με την Καμέλια, την Emilia, τη Σόνια Νέμσκα κ.ά. Αν ρωτήσεις έναν Βούλγαρο ποιους Ελληνες τραγουδιστές ακούει, θα σου απαντήσει “Καρράς και Κούκος”». Συμπλήρωσε πως οι Βούλγαροι
αγαπούν την ελληνική μουσική. «Οι Βούλγαροι ακούν ελληνική μουσική, πολύ. Τόσο το ραδιόφωνο όσο και η τηλεόραση μεταδίδουν ελληνικές επιτυχίες, ενώ ελληνικά τραγούδια διασκευάζονται στα βουλγαρικά από Βούλγαρους καλλιτέχνες. Ακούν Καρρά, Σφακιανάκη, Βανδή κ.ά.».
Τελευταία του επιτυχία το τραγούδι «Θα ’θελα» μαζί με την Emilia, που θεωρείται η «Αννα Βίσση της Βουλγαρίας», και τον γνωστό Ελληνα ράπερ Μπο. Επίσης, το «RED BULL», σε ρυθμούς οριεντάλ, άφησε εποχή στη Βουλγαρία πριν από τέσσερα χρόνια. Πρόσφατα το ρεφρέν του συγκεκριμένου τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο σε ένα από τα επετειακά σποτ για τα 20 χρόνια του MEGA. Λέτε μετά το «προξενιό» με τον κ. Μπορίσοφ ο Σάκης Κούκος να κάνει καριέρα και στην Ελλάδα;