|
||
| Παύτηκε από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Κερκίνης |
|
Σε αργία έως και τις 8 Δεκεμβρίου τέθηκε ο δήμαρχος Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης, για την υπόθεση του αναψυκτηρίου στο λιμανάκι της λίμνης.
«Δεν με κατηγόρησαν ούτε για δόλο, ούτε για υπεξαίρεση. Τιμωρήθηκα γιατί προσπάθησα να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του τόπου μου. Θεωρώ ότι έπραξα το χρέος μου απέναντι στον τόπο μου. Και σήμερα ειλικρινά μπορεί να το ξανάκανα», δήλωσε στο infoserres.gr ο δήμαρχος Κερκίνης. Η αρχή της περιπέτειας
Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες για τη δημοπράτηση του αναψυκτηρίου στο λιμανάκι της Κερκίνης και τις κατασκευές που είχαν γίνει. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του είχε επιβάλει αργία ενός μήνα στο δήμαρχο Κερκίνης. Ο κ. Ιακωβίδης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του περιφερειάρχη, αλλά και στο υπουργείο Εσωτερικών αυτή απορρίφθηκε. Ακολούθως υπέβαλε αίτηση αναστολής της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειάρχη. Το αίτημα εκδικάστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και απορρίφθηκε και πλέον ο δήμαρχος Κερκίνης καλείται να εκτίσει την ποινή αργίας του ενός μήνα. Παράλληλα, ο κ. Ιακωβίδης περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης της προσφυγής που κατέθεσε κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κ. Ιακωβίδη θα αναπληρώσει δημοτικός σύμβουλος.
|